Welkom op de site van Adriaan Smith .Hij schildert o.a.; Stillevens,  bloemen en Landschappen.  ( geb.te  Waddinxveen. ) Is in 1979 de schilderkunst gaan beoefenen.

Met de kennis en ervaring die hij opdeed aan de Drentse kunstacademie ( DACA )is hij verder gegaan. Leerde ook veel van een groot aantal exposities die hij bezocht, met werken van o.a. Haagse school. Met veel bewondering bestudeerde hij ook de details in de stillevens van Hans van Sant, Pieter Claez e.a. Heeft inmiddels zelf op tal van plaatsen met succes geëxposeerd o.a. in Boskoop, Alphen aan den Rijn, Steenwijk, Gouda, Waddinxveen, Reeuwijk,enz. . Zijn werken hangen ook in het buitenland o.a. Canada, Japan, Duitsland, Engeland, Belgie, en Portugal, waar hij ook in de wintermaanden schildert en exposeert.

Hij kreeg diverse bekroningen op zijn werk o.a. met  een stilleven in Steenwijk , werd 6e van 492 ingezonden werkstukken bij Arti in Alkmaar. En ontving in 1984 te Bunnik voor een ingezonden stilleven, uit handen van Euro- parlemantair mr. Dr. C. Berkhouwer een eervolle vermelding .    Hij behoorde daarmee bij de eerste tien van een landelijke wedstrijd. De jury bestond o.a. uit :  Hr. Krikhaar (R.M.) Karel en Sylvia Willink (kunstschilders).

Adriaan Smith is vaak te vinden in het Zuidhollands plassengebied ,waar hij met zijn boot  tussen de Hollandse landschappen varend ,de steeds wisselende luchten, riet, water en bomen waarneemt , welke een bron van inspiratie zijn.